Bloemmotiefje? Nederlandse vlag? Hartjes voor Valentijn? De beslissing over het ontwerp neem jij wanneer je festivalbandjes bestelt. Festivalbandjes zonder tekst zijn goedkoper, maar minder herkenbaar. Bovendien laat je een kans onbenut om je bedrijfsnaam in de spotlight te zetten tijdens een evenement of als relatiegeschenk. Bij de bestelling van festivalbandjes kun je een eigen ontwerp kiezen dat past bij de gelegenheid. Tip van de zaak! Houd er rekening mee dat de tekst goed te lezen moet zijn. Bij dunne festivalbandjes zal vaak maar een klein deel van een lange tekst op ieder moment zichtbaar zijn op het bandje. Iets om rekening mee te houden.

Ouders zijn er dol op: naamstickers! Als de naam van je kind op de kleding staat, is de kans veel kleiner dat het zoek raakt bij de opvang, op school of bij de BSO. Ben je helemaal goed voorbereid? Druk dan niet alleen een voornaam op naamstickers, maar ook een telefoonnummer. Wist je dat naamstickers het ook goed doen op andere spullen? Naamstickers kunnen ook worden geplakt op speelgoed, rugzakken, opladers, iPads, smartphones en nog veel meer. Naamstickers gaan overigens niet verloren in de vaatwasmachine.

Vergrendeling festivalbandjes
Wanneer het ontwerp van jouw festivalbandjes duidelijk is, maak je vervolgens een keuze tussen een metalen ring of een eenvoudig slot om het bandje te vergrendelen. Hoe werkt het eenvoudige slot van festivalbandjes? Een eenvoudig slot moet in de buurt van de pols worden aangebracht, zodat het polsbandje strak zit en vervolgens moet het overtollige deel van de festivalbandjes worden afgesneden. Een metalen ring moet worden gesloten met een krimptang om ervoor te zorgen dat de festivalbandjes correct wordt vergrendeld. Het voordeel? Zodra de festivalbandjes zijn gesloten kunnen deze niet meer worden aangespannen. En nu? Nu denk je na over het aantal festivalbandjes dat je nodig hebt.

Alles wat je wilt weten over naamstickers
Naamstickers zijn kleine bedrukte stickers van 30×13 mm. Beschouw de naamstickers als de vroegere naamlabels, maar dan van een hogere kwaliteit met onbegrensde, creatieve mogelijkheden. Naamstickers zijn in de basis ontwikkeld voor kleding. Voldoen de naamstickers aan de veiligheidsnorm voor speelgoed EN 71-3? Dan zijn alle etiketten getest door onafhankelijke derde partijen die onderzoeken of de etiketten schadelijke stoffen vrijgeven. Dan is niet het geval bij naamstickers.

Behalve een telefoonnummer, kun je ook een foto toevoegen aan naamstickers. Niet alleen je kind, maar ook leerkrachten en andere kinderen herkennen jullie spullen beter. Kies een heldere foto en snijd de foto netjes uit. De beste naamstickers zijn die waarop alleen het gezicht zichtbaar is. Houd er bovendien rekening mee dat naamstickers niet zo groot zijn. Te privacygevoelig? Je kunt ook een foto uploaden van jullie huisdier op naamstickers. Hierdoor weten anderen niet dat de spullen van jouw kind zijn, maar het zal wel makkelijker worden herkend door je kind en dit is wellicht een gezellige manier op je jas te markeren.

En? Leuk hè! En nu aan de slag…